skip to Main Content
Sårbarhet I Nyeste Versjon Av Adobe Flash

Sårbarhet i nyeste versjon av Adobe Flash

I går ble det sluppet nyheter fra Adobe at deres programvare, flash som blir brukt på flere sider inkludert YouTube, har en alvorlig sårbarhet i kildekoden. Dette affekterer de som bruker Flash Player 19.0.0.207 og tidligere versjoner på Windows og Macintosh og 11.2.202.535 og tidligere 11.x versjoner på Linux. Dette vil affektere alle som benytter seg av Adobe flash på alle operativsystemer. Det er ingen oppdatering tilgjengelig som løser dette problemet enda. Det er derfor anbefalt at du deaktiverer Flash i din nettleser og helst fjerne programvaren. Etter hva vi har sett fra Adobe-leiren så håper de at de har en oppdatering til dette til neste uke.

På Adobes sikkerhetssider så har det blitt annonsert at denne sårbarheten kan bli brukt til å få din maskin til å krasje eller i verste fall la en angriper ta over din maskin og kan muligens loggføre brukernavn og passord du bruker daglig. (Adobe Security Bulletin)

Adobe Flash er et utbredt tillegg i nettleseren som de aller fleste har installert. Flash tillegget i nettleseren brukes ofte for å kunne kjøre animasjoner, spill og lignende. Tillegget har ofte vært omtalt i tekniske magasiner da det en rekke ganger har hatt problemer med sårbarhet.

Totrinnskontroll

Løsningen på dette problemet og andre lignende problemer hvor sårbarheter blir benyttet for å hente ut brukerinformasjon er å benytte seg av totrinnskontroll. Måten du øker sikkerheten med totrinnskontroll er en kombinasjon hvor du må ha «brukernavn+passord+mobiltelefon» for å kunne logge inn. Dette er en tjeneste SysKon tilbyr for alle våre kunder som benytter seg av terminalserveren.

Ønsker du å vite mer eller bestille totrinnskontroll kan du ta kontakt med oss for et tilbud eller en hyggelig samtale angående totrinnskontroll.

Back To Top