skip to Main Content
Hvorfor Trenger Vi Windows Oppdateringer?

Hvorfor trenger vi Windows oppdateringer?

Om det er en ting alle Windows brukere kjenner til så er det den beskjeden som kommer opp støtt og stadig om at det er oppdateringer tilgjengelig. Enkelte får helt panikk om maskinen ber om å få starte på nytt. Problemet her er jo at disse hjelper din maskin å holde seg sikkert fra alt som skjer i dataverden. Hver dag finnes det nye versjoner av virus og gråvare som prøver å utnytte feil og mangler i Windows og det finnes alltid en feil som burde vært fikset.

Sikkerhetshull tettes igjen

Hovedårsaken til at Windows oppdateringer er så viktig, er at disse ofte tetter igjen de nyeste sikkerhetshullene som blir avdekket. Microsoft ser alltid etter feil i egen kode også kalt debugging. Når feilene som oppdages er rettet, vil disse bli tilgjengelig som en Windows oppdatering. Som oftest vil det komme flere oppdateringer samtidig, men kritiske oppdateringer vil være tilgjengelig som en Windows oppdatering så fort disse er rettet og testet.

Hva oppdateres gjennom Windows oppdateringer?

Windows oppdateringer oppdaterer ikke bare selve operativsystemet. Som standard er det også valgt at oppdateringer knyttet til annen Microsoft programvare skal bli oppdatert. Dette er en funksjon du kan velge å skru av, men dette er noe vi absolutt ikke anbefaler. Da alt på maskinen din som ikke er oppdatert kan være en potensiell trussel.

Planlegge og definere Windows oppdateringer

Det kan være litt irriterende at oppdateringen plutselig blir installert og du blir bedt om å ta en omstart av maskinen. Dette kan du dog unngå om du benytter planleggeren til Windows oppdateringer.

Alle innstillinger knyttet til Windows oppdateringer finner du hvis du søker etter «Windows update/windows oppdateringer» på maskinen din. Alt etter som hvilket språk du benytter. Her kan du gjøre endringene knyttet til hva som skal oppdateres, når maskinen skal installere oppdateringer og når maskinen skal omstartes. Pass på at maskinen din er slått på og koblet til internett om du har definert når maskinen skal omstartes. Hvis du ikke gjør dette vil den installere oppdateringene neste gang du slår på maskinen.

Hvilke funksjoner du har tilgjengelig og hvordan grensesnittet ser ut kan avhenge av hvilket operativsystem du benytter.

Back To Top